ÇKS Belgesi Nasıl Çıkarılır
İçindekiler
ÇKS Belgesi Nasıl Çıkarılır
ÇKS’nin açılımı çiftçi kayıt sistemidir, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan veri tabanıdır. Sisteme çiftçilikle uğraşan vatandaşların kaydı yapılmaktadır. Sizden istenilen belgeleri tamamlayıp teslim etmeniz gerekiyor, bunları yaptıktan sonra kaydınız oluşturulacaktır. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçiler tarımsal faaliyetlerini daha kolay gerçekleştirir ve devlet desteklerinden yararlanabilir. Çiftçiliğe yeni başlayanlar ya da çiftçilikle uğraşanlar için ÇKS Belgesi Nasıl Çıkarılır 2020 sorusuna cevap vermek için yazımızı yazdık. Daha önce bu belgeyi almamış olanların ve yeni bu işe başlayanların belgeyi almaları gerekmektedir. Her vatandaşın kimliği olduğu gibi her çiftçinin ÇKS belgesi olmalıdır. Bu belge sayesinde bütün tarımsal faaliyetlerinizi kolaylıkla yapabilir ve devletten destek alabilirsiniz.
Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıt Nasıl Yapılır
Vatandaşların kimliği ne ise çiftçiler içinde bu belgenin o kadar önemli olduğundan bahsetmiştik ve ÇKS belgesiyle devlet desteğine rahatlıkla başvurabilir. Şimdi belgeyi almanız için çiftçi kayıt sistemine nasıl kayıt yaptırmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Sisteme kaydolmak için 3 farklı yolla kayıt yapılabilmekte.
Arazi sahiplerinin kayıt işlemleri,
Arazisi birinci derece yakın akrabalarına ait olanların kayıt işlemi,
Araziyi kiralayanların kayıt işlemi
Belirtildiği gibi 3 farklı yol izlenebilmekte, ilk kez yaptıracak olanlar için kimlik bilgilerinin ibrazı zorunludur. Başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurup ilk kayıtlarını kaydetmeleri gerekir. Sizden daha sonra istenilecek olan şey tapunun fotokopisini çekip sicil müdürlüğünden aslı gibidir damgası vurdurmanız. İlk kayıt işlemini yaptıktan sonra C formunu doldurmanız gerekir bu formda istenilen bilgiler ektiğiniz tapunun bilgileri ve o sene yetiştirdiğiniz ürünlerin bilgileridir. Doldurduğunuz forma arazinizin bulunduğu köyün ya da mahallenin muhtarına imzalatmanız gerekmekte. ÇKS Belgesi Nasıl Çıkarılır sorusu bu şekildedir.
ÇKS Kiralanan Araziler İçin Gerekli Belgeler
Arazi sahibiyle yaptığınız kira kontratı
Muvafakat 1 ve muvafakat 2
Tespit raporu ve keşif raporu
B formu ve C formu
Kira kayıt formu ve fiili kullanım taahhütnamesi
Bu belgeleri tamamlayıp kayıt işlemini yaptırabilirsiniz, yaptıktan sonra sorgulamak için e-devlet üzerinden arama yapabilirsiniz.
Akrabaların Tarlalarını Ekenler için ÇKS Başvuru
Ekmek istediğiniz tarlanın birinci derece akrabanıza ait olması gerekmekte yani bu akraba eşiniz, çocuklarınız, anne ya da babanıza ait olabilir. Kullanım hakkı belgesi olan muvafakatname 2’yi arazinin sahibi olan birinci dereceden akrabanızın doldurması gerekmekte. Akrabanız bu belgeyi doldurduktan sonra tarlanın kullanım hakkı size geçmiş olacaktır. Söylediğimiz bu işlemi tamamlayanların sicil müdürlüklerine onaylatmaları ve C formunu doldurmaları gerekir. Son yapmanız gereken ise doldurduğunuz C formunu arazinin bulunduğu köy ya da mahalle muhtarlığına imzalatmanız ve teslim etmeniz. Bunlardan sonra çiftçi kayıt sistemine kaydınız olacaktır ve sorgulama yapıp kontrol yapmak istediğinizde e-devlet aracılığı ile bu işlemi yapabilirsiniz, sizin için hazırladığımız Devlet Hayvan Desteği yazımızı da göz gezdirebilirsiniz..
ZİYARETÇI YORUMLARI - 1 YORUM
BİR YORUM YAZ